M’han “hackejat” el bloc :-(


Aquest mateix matí, a les 10:40h rebo un e-correu comunicant-me que “la grapadora” ha publicat un nou post al bloc. Ja podeu imaginar la meva sorpresa, per cert,  gens agradable!

Doncs sí. He comprovat que el meu bloc ha estat piratejat. Sense gaires malifetes (encara els hauré de donar les gràcies) ja que, sembla, només s’han limitat a posar un link a una pàgina que incitava a donar-se d’alta per aconseguir una “bona feina”, que “jo” recomanava i que ja la tenia!!!

Bé, aquest incident em serveix per tornar a reflexionar sobre les grans inseguretats que existeix a la xarxa. Si blocs com el de “la grapadora” que, tot sigui dit de passada, no pretén ser cap referent de comunicació ni de negoci, si no un recull de senzills però útils apunts i de bones pràctiques i tècniques del secretariat, què els pot passar a altres blocs, webs o perfils personals que tinguin una atracció brutal en xarxa?

Confesso que no deixo de sentir admiració per la capacitat d’aquests pirates informàtics. Tant de bo fossin tant intel·ligents com per canalitzar aquesta capacitat a altres afers més profitosos i bondadosos.

Internet és el regne de l’espionatge per excel·lència. Hem de prendre consciència que durant el temps que estem navegant, no estem sols ni un segon. Ens poden espiar hackers i màfies per intentar de robar les nostres contrasenyes per accedir a qualsevol dels nostres llocs: des de blocs, webs, perfils socials, comptes de correu electrònic i, també, les nostres dades bancàries.

Fixeu-vos que, en aquests darrers temps, fins i tot, s’ha posat de moda l’espionatge conjugal. Homes i dones, que dubten de la fidelitat de les seves parelles poden comprar a la xarxa petites peces d’espionatge per saber on es troba i què fa la seva mitja taronja en tot moment.

Us deixo un petit enllaç on podreu veure 12 consells per a una contrasenya més segura tot i que també hem de tenir prudència amb les cookies i, per damunt de tot, no compartir mai informació que de cap manera ens pugui comprometre.

Malauradament, però, em fa l’efecte que, per molt que un petit usuari posi de la seva part per combatre aquests actes intrusius, si som l’objectiu d’un hacker, la  seva inventiva, capacitat i rebel·lia ens deixarà “fora de joc”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s